2011-11-27

this is what I think

LONG DISTANCE RELATIONSHIP

entry kali ni nak ckp pasal bende ni je..
da siap bold n highlight agik tu,,,
so,, ia-nya akan jadik cam drama skit eh,, hehe..
(org takot kene kritik terok2 gini ah,, ckp siap2 da)

hmm.. 
bile kite in relationship tapi sorg dok ade kat jepon n sorg dok ade kat malaysia
(bukan negare sebenar, hanye contoh)
dlm bhse senang nye long distance relationship la kan
kite akan melalui satu fasa yg dinamekan "fasa dingin" 
mase ni, mmg la akan jadi sangat sumetai(bhase sastra nye, dingin) with each other
bende ni jadik dlm kite x sedar
reasons nak jadik camni,, sgt la banyak...
salah satu nye berbeza masa n keadaan

masa tu plak, mmg la beza jepon ngan malaysia(skali lagi ditekankan, negara contoh shj) tu sejam je kot..
tapi, cube tgk masa diri kite sendiri tu plak camne...
mmg la org kate, ala, dok kat mane2 pon, skunk kan ade fesbuk, ade skype  etc,,
xde masalah pon kalo jauh,, 
TAPI, x tepikir ke,, tarok la macam mane canggih pon kemajuan teknologi perhubungan tu, kalo aite(partner or org sblh sane) kite tu, xtgok pon sume bende2 ni, (lagi terok kalo mmg jenis xlyan intenet sgt) still xde makne nye kan.. KAN~??

kekadang sorang ni online, sorang ni x,,
kekadang dua2 online, da bizi plak,,
macam2 la lagi,, 

bile kite da makin sumetai n sumetai n sumetai~~~
kite x tawu pon ape pekembangan partner kite tu...
ntah die ade problem ke,, ntah die sakit ke,, ntah die da kawen ke (k,, ni cam mlampau sgt)
kite langsung xtahu ape2..
aku xla menyalahkan org yg x becrita hal2 camtu,, sebab nye aku sendiri pon mcm da xreti nak becrita bende2 camni bile tgh lam fasa sumetai ni kan,,
aku scare otomatiknye n x sengaje nye, lebey prefer ntuk crite hal2 semase aku kat org2 yg lebey dkat dgn aku,, (jgn salah tafsir yep,, org2 terdekat ni mksod nye member2 kamceng la, bkn sparepart ek)

so, bile da jadik camni, aku tepikir,, ape bende nye yang membuatkan kite ni in relationship n bukan nye member biase,,
kite xdapat pon jadik org yg penting dlm hidop die,, n kite pon x menjadikan die org yg penting lam hidop kite
bile kite ade mslah, kite g cite kat member, bkn cite kat die,, 
bile kite nak hepi2, kite gi carik member gak, xcarik die pon,, hmmm~

bley je kalo nak think positively n be optimis kan, camni,
"kan ke kite mmg jauh, so, mmg la x dpt nak buat sume2 tu,,
walopon kite xdpt jdik org yg pntg skang ni, maybe in future we can be,,, 
even though kite xtahu hal2 semase die,, but we do know that we are important to each other,,
cukop la ntok tawu yg tu je 4 da time being"


tapi,, I'm just a human being :'>


3 comments:

  1. negara contoh...kisah contoh....haha

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete